Когато е толкова топло времето, дори 1-2 градуса понижение на температурите

...
Когато е толкова топло времето, дори 1-2 градуса понижение на температурите
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева: През следващите седем дни ще има повече флуктуации в температурите

" Когато е толкоз топло времето, дори 1-2 градуса намаляване на температурите във височина - при разбъркване на две разнообразни по темперамент въздушни маси, незабавно води до развиване на мощна купесто-дъждовна облачност, от която за малко пада временен натоварен дъжд, има гръмотевични стихии. Гръмотевичните стихии постоянно са съпроводени с увеличаване напразно ". 

Това изясни пред БНР синоптикът Анастасия Стойчева. 

И акцентира, че това не е извънредно събитие. 

" Още през вчерашния ден подсказахме, че в Северозападна България и на Североизток ще има подобен вид краткотрайни интензивни превалявания с гръмотевични стихии. Конкретното място, на което ще се развие подобен вид метеорологично събитие, е обект на свръхкраткосрочната прогноза, т.е. - от околните 2-3 часа. Но 24 до 48 часа по-рано може да се види, че ще има условия за такова развиване на времето ". 

Тя разясни, че това няма да бъде краят на бурите:  

" Втората демонстрация ще мине до края на деня - от Северозапад на Югоизток, като засегне най-вече планинските региони ". 

Преносът на горещите въздушни маси от Африка ще продължи и през идващите дни. 

" През идващите седем дни ще има повече флуктуации в температурите. Ще има дни, в които ще са малко под 40 градуса у нас, в други - ще надвишават 40 градуса (в средата на идната седмица). Ще има дни, в които небето ще е без нито един облак, а при проникването на по-хладен въздух - ще има развиване на конвекция. Тъй като сме в такава гореща въздушна маса, това не може да са всеобщи феномени, а там, където за първи път влиза студеният въздух, както се случи в този момент със Северозападна България, или към планините ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР